Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met bruine snelkookrijst en komkommersalade

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Labels:
Lactosevrij
Allergenen:
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Bruine snelkookrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Limoen

15 gram

Ongezouten pinda's

3 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Little gem

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

110 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing

2.5 tl

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)808 kcal
Energie (kJ)3382 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers21 g
Vezels3.9 g
Eiwitten36 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bruine snelkookrijst. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Dressing maken
2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon 1 tl sesamolie, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn en 2 tl sojasaus. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken.

Voorbereiden
3

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem en leg per persoon 3 slaschuitjes apart. Snijd de overige little gem in smalle reepjes.

Salade maken
4

Voeg de little gem en komkommer toe aan de saladekom en meng met de dressing. Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon: 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

Kipgehakt bakken
5

Verhit per persoon 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper (s) 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de salade en bestrooi met de koriander.