Plaattaart met kip en barbecuesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met kip en barbecuesaus

Plaattaart met kip en barbecuesaus

met paprika en mais

Vous servez aujourd’hui une tarte fine au poulet et sauce BBQ. Si vous avez un chef en herbe à la maison, demandez-lui de vous aider à la garnir !

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

100 gram

Passata

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4082 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers23 g
Vezels5.9 g
Eiwitten46 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd grote stukjes kip eventueel kleiner.

Bladerdeeg bakken
2

Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg 5 - 7 minuten in de oven.

Kip bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes 5 - 7 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kipstukjes uit de pan en bewaar tot gebruik.

Beleggen
4

Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Schep 2 el passata per persoon apart in de koekenpan van de kip. Bestrijk het bladerdeeg met de overige passata en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ui, de paprika, de mais, de kip en de geraspte belegen kaas erover (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Bakken
5

Bak de plaattaart 15 - 18 minuten in de oven. Doe de barbecuesaus bij de passata in de koekenpan. Verwarm dit op laag vuur, al roerend, 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Sprenkel met een lepel de barbecue-tomatensaus over de plaattaart. Snijd in stukken en serveer.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.