HelloFresh
topBanner
Pittige kippensoep met noedels

Pittige kippensoep met noedels

met champignons, broccoli, prei en courgette

Balans
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

75 g

Besengek-currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Selderij)

400 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Garam masala

200 g

Kipfiletstukjes

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1.34 stuks

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2546 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout4.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon met 3/4 kippenbouillonblokje in 500 ml water per persoon. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.Meng in een kleine kom de gember en knoflook met de currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soep- of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de currypasta al roerende 1 minuut - zorg dat hij niet aanbakt.

2

Voeg de ui en de groentemix toe aan de soeppan en meng het geheel goed. Bak 2-3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon toe. Kook de soep 6 - 8 minuten zachtjes.Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.

3

Snijd de kipfilet in kleinere stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garam masala 1 minuut. Voeg daarna de kipfiletstukjes toe. Bak de kipfiletstukjes in 6-10 minuten gaar. Voeg de kipfiletstukjes dan samen met het bakvet toe aan de soep. Doe dit pas op het allerlaatste moment, zodat de kip niet te droog wordt.

4

Verdeel de pittige kippensoep over grote soepkommen.