Pasta pesto met zachte groenten en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met zachte groenten en olijven

Pasta pesto met zachte groenten en olijven

À l’aubergine et aux graines de courge croquantes

Deze Italiaanse pasta zit bomvol met verschillende soorten groenten: een gele paprika, aubergine en veldsla. Dit smaakt heerlijk met paprikapesto, oregano en leccino-olijven. leccino-olijven hebben een intense smaak en zijn natuurlijk gerijpt en gekleurd door de Italiaanse zon.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Gele paprika

30 gram

Veldsla

15 gram

Zwarte olijven

1 tl

Gedroogde oregano

40 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2464 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de groenten in blokjes
4

Snijd de aubergine en de paprika in blokjes van 1 cm. Scheur de veldsla klein en halveer de leccino-olijven.

5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en paprika 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de oregano, zwarte balsamicoazijn, 2 el kookvocht per persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra kookvocht toe om aanbranden te voorkomen.

6

Voeg vervolgens de fusilli, rode paprikapesto, de olijven en de helft van de veldsla toe aan de groenten en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pompoenpitten
7

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de pasta erop. Garneer met de pompoenpitten. Besprenkel eventueel met de olie van de olijven.