Skip to main content
Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel
Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel

Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel

met linguine en basilicumcrème

Wie dacht dat aardappel alleen in de Hollandse en Belgische keuken thuishoort, heeft het mis. Deze Italiaanse pasta bereid je namelijk met aardappel, pestokaas en broccoli.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

100 gram

Aardappelblokjes

200 gram

Broccoli

25 ml

Basilicumcrème

25 gram

Groenepestokaasblokjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2863 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers4 g
Vezels11.5 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Vergiet

Instructies

Broccoli bereiden
1
  • Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.


Koken
2
  • Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 6 minuten de broccoli toe.
  • Voeg 2 minuten later ook de aardappelblokjes toe.
Mengen
3
  • Giet de pasta, aardappelblokjes en broccoli af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  • Voeg de pasta, aardappelblokjes en broccoli opnieuw toe aan de pan en meng met de basilicumcrème en 25 ml kookvocht per persoon. Voeg indien nodig meer kookvocht toe.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta, aardappelen en broccoli over de borden.
  • Garneer met de groene pesto-kaasblokjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

test test

test test

Aardappelblokjes

Aardappelblokjes

met raclettekaas
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Romige penne met broccoli en gemengd gehakt

Romige penne met broccoli en gemengd gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Orzo met broccoli en pecorino

Orzo met broccoli en pecorino

met verse citroentijm en zonnebloempitten
Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

met salade als extra van radijs, appel en gemengde sla
Salade met tomaat, mozzarella en basilicum als extra

Salade met tomaat, mozzarella en basilicum als extra

Bijgerecht | met rucola, veldsla en pesto-vinaigrette
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Zelfgemaakt flatbread met geitenkaas

Zelfgemaakt flatbread met geitenkaas

met courgette, basilicumcrème en rucolasalade
Double veggie - Auberginerolletjes met halloumi en gebakken aardappelen

Double veggie - Auberginerolletjes met halloumi en gebakken aardappelen

met extra salade van chioggiabiet, venkel, komkommer en walnoot
Double protein - Dubbele portie Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Double protein - Dubbele portie Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli
Veggie + protein: Linguine met spinaziepesto en kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein: Linguine met spinaziepesto en kabeljauwfilet als extra

met geroosterde cherrytomaten en parmigiano reggiano
Geitenkaasomelet met gebakken patatjes

Geitenkaasomelet met gebakken patatjes

met Turkse groene peper en aioli
Italiaanse soep met gepocheerde kipfilet

Italiaanse soep met gepocheerde kipfilet

met parelgerst, basilicumcrème en kaas
Frittata met chorizo, spinazie en feta

Frittata met chorizo, spinazie en feta

met tomaat en oude kaas
Varkenshaas teriyaki met pinda-chilidressing

Varkenshaas teriyaki met pinda-chilidressing

met paksoi, sesamzaad, limoen en broccoli
Double protein: Dubbele Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

Double protein: Dubbele Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

met aardappelpuree en cranberryjus
Double veggie - Oosters gemarineerde zalmfilet

Double veggie - Oosters gemarineerde zalmfilet

met courgette en paprika als extra
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade
Steak met fusion risotto van groene curry

Steak met fusion risotto van groene curry

met chimichurri, verse kruiden en broccoli

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla