Skip to main content
Pasta primavera met burrata en basilicumcrème
Pasta primavera met burrata en basilicumcrème

Pasta primavera met burrata en basilicumcrème

met fiocchi tricolore en Siciliaanse kruiden

“Tricolore” pasta is natuurlijk gekleurd met natuurlijke ingrediënten zoals tomatenpuree en spinazie. Het resultaat is een leuke en aantrekkelijke maaltijd boordevol extra smaak!

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 ml

Basilicumcrème

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Fiocchi tricolore

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd)

½ zakje(s)

Hello Buon Appetito

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3158 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten87.3 g
waarvan suikers20 g
Vezels10.5 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.1 g
Potassium726 mg
Calcium81 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje boven de pot. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak 5 minuten.
  • Snijd de champignons in schijfjes en snijd de courgette in blokjes.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Voeg de ui, champignons, courgette en de Hello Buon Appetito toe en bak 3 - 4 minuten verder.
  • Kook ondertussen de pasta in 8 - 10 minuten gaar.
  • Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat afgedekt staan.
Saus maken
3
  • Voeg de knoflook en Siciliaanse kruidenmix toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata toe en laat 2 - 3 minuten indikken.
  • Voeg de pasta en het kookvocht toe. Laat 2 minuten verder indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Halveer de burrata en serveer bovenop de pasta.
  • Besprenkel met de basilicumcrème.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders