Skip to main content
Pesto mac & cheese

Pesto mac & cheese

met gruyère en tomaat-basilicumsalade

4.5
(291)

Wist je dat "pesto" letterlijk "gestampt" betekend? Dit komt doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel. In dit recept voegen we pesto toe voor een nieuwe draai aan de originele Mac & Cheese.

Labels:
Veggie
Familie
Comfortfood
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Kan sporen van allergenen bevatten
Ei
Mosterd
Soja
Pinda's
Noten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten, Ei, Mosterd, Soja, Tarwe)

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Groenepestokaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Pinda's, Noten, Kan sporen van allergenen bevatten, Cashewnoten, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

15 gram

[Plantaardige] boter

20 gram

Bloem

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4213 kJ
Energie (kcal)1007 kcal
Vetten59 g
waarvan verzadigd29.3 g
Koolhydraten85.8 g
waarvan suikers9 g
Vezels4.8 g
Eiwitten31.2 g
Zout1.2 g
Potassium190.8 mg
Calcium230.5 mg
Iron0.3 mg
Pan
Garde
Steelpan
Ovenschaal
Kom

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en bewaar apart.
  • Bereid ondertussen de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden.
Saus maken
2
  • Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe, roer goed met een garde en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren.
  • Voeg al roerend beetje bij beetje de room en bouillon toe en meng met een garde tot een glad geheel.
  • Voeg de pestokaasblokjes en de helft van de gruyère toe.
Mengen
3
  • Meng goed door tot alles gesmolten is en er een gladde kaassaus ontstaat (zie Tip).
  • Roer de pasta door de kaassaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pesto toe en roer goed door.

Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta toe. Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten indikken zodat het vocht verdampt.

Pasta bakken
4
  • Voeg de pasta toe aan een ovenschaal en verdeel de overige gruyère eroverheen.
  • Bak 5 - 7 minuten op de grillstand of bovenin in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Salade maken
5
  • Snijd ondertussen de tomaat in partjes. Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomaat en het basilicum toe en meng goed.
Serveren
6
  • Verdeel de mac & cheese over diepe borden.
  • Serveer de tomatensalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders