In dit Hollandse gerecht maak je een puree van bintje aardappelen en pastinaak. De bintje aardappel bestaat al 108 jaar en komt, net als de pastinaak, uit Nederland. De pastinaak geeft de stamppot een zoetere smaak. Weet je niet zo goed hoe je een pastinaak schoonmaakt? Op ons blog staat een handig stappenplan!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Kruimige aardappelen
200 gram
Pastinaak
½
Rode ui
10 gram
Pecannoten
50 gram
Feta
75 gram
Veldsla
1 el
Roomboter
scheutje
Melk
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen en pastinaak. Schil de aardappelen (bintje) en pastinaak, snijd de aardappelen in parten en de pastinaak in blokjes (zie tip). Kook de aardappelen en pastinaak, afgedekt, in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne, halve ringen. Hak de pecannoten grof. Verkruimel de feta.
Verhit vervolgens een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de roomboter in de koekenpan en bak de ui 10 minuten op laag vuur.
Stamp de aardappelen en pastinaak tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de helft van de feta toe en roer door. Voeg tenslotte de veldsla toe en roer door.
Verdeel de pastinaak-veldslastamppot over de borden. Verdeel de uien over de stamppot en garneer met de overige feta en pecannoten.