Skip to main content
Parelcouscous met harissa, chorizo en witte kaas
Parelcouscous met harissa, chorizo en witte kaas

Parelcouscous met harissa, chorizo en witte kaas

met courgette, zongedroogde tomaten en sla

3.8
(136)

Harissa is een chilipasta uit de Maghreb, gemaakt van verschillende soorten chilipepers, specerijen en kruiden. De naam komt van het Arabische stamwoord harasa, wat pletten of pureren betekent.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Zongedroogde tomaten

15 gram

Harissa

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2536 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten22.3 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.5 g
Eiwitten27.7 g
Zout2.5 g
Potassium647.3 mg
Calcium73.1 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Grote pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de parelcouscous 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes, ui en knoflook toe en bak 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de courgette toe en bak 6 - 8 minuten verder, of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de harissa en de parelcouscous toe aan de sauteerpan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de slamix en wittewijnazijn toe aan een saladekom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verdeel de salade ernaast.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten en verkruimel de witte kaas erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders