Pad thai met kippendij en roerei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pad thai met kippendij en roerei

Pad thai met kippendij en roerei

Met noedels, koriander en pinda's

Pad thai is één van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Het basisrecept combineert de smaken zoet, zout en zuur met een beetje pit. Vandaag maak je pad thai met kip, maar het is ook lekker met garnalen, vis of een mix van vis en vlees.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Pinda's
Eieren
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Limoen

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

240 gram

Kippendijreepjes

200 gram

Wittekool en peen

2 tl

Vissaus

(Bevat Vis)

1 tl

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Sambal

½ tl

Bruine suiker

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3519 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Zout5 g

Benodigdheden

Snijplank
Mes
Pan met deksel
Kom
Vork
Wok met deksel
Koekenpan
Bord

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de udonnoedels. Snijd de limoen in parten, snijd de koriander en de gezouten pinda's grof. Pers de knoflook of snijd fijn.

Ei klutsen
2

Roer in een kom het ei los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijreepjes met de knoflook 3 – 4 minuten op hoog vuur. Voeg de witte kool en peen, de vissaus, sojasaus, sambal, bruine basterdsuiker en 1 el water per persoon toe en bak 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels 4 minuten, afgedekt, in de pan met water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de noedels vervolgens toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

Ei bakken
5

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak het ei 2 – 3 minuten, of tot het ei gestold is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels met de kip en groenten over de borden, schep het roerei erop en bestrooi met de koriander en de pinda's. Serveer met de limoenparten.