HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Orzosalade met gerookte kip

Orzosalade met gerookte kip

met puntpaprika, komkommer en mais

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Quick & easyBalans
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Rode puntpaprika

160 g

Gerookte kipfilet

1 blik

Maïs in blik

140 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Komkommer

100 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Knoflookteen

1

Rode ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en de bouillon toe en kook afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

2

Snijd de puntpaprika in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes en doe deze in een saladekom. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de gerookte kipfilet in plakken.

3

Bak de puntpaprikablokjes 2 - 3 minuten mee met de orzo. Meng in een kleine kom de yoghurt met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, peper en zout.Meng de helft van dit yoghurtmengsel in een grote kom met de orzo, de puntpaprika en de mais. Roer goed door. Meng de andere helft met de komkommer.

4

Verdeel de orzo over de borden. Leg de plakjes kip erop.Serveer de komkommersalade erover.