Orzosalade met gerookte kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzosalade met gerookte kip

Orzosalade met gerookte kip

met puntpaprika, komkommer en mais

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

70 gram

Orzo

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Komkommer

140 gram

Maïs in blik

80 gram

Gerookte kipfilet

50 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)590 kcal
Energie (kJ)2469 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers19 g
Vezels5.5 g
Eiwitten33 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Orzo bereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en de bouillon toe en kook afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Snijden
2

Snijd de puntpaprika in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes en doe deze in een saladekom. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de gerookte kipfilet in plakken.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Paprika is ook nog rijk aan vitamine E. Deze werkt als antioxidant en beschermt onze cellen, bloedvaten, organen en ogen. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren graanproducten, noten, zaden en groene groenten zoals ook de sla in dit gerecht.

Salade maken
3

Bak de puntpaprikablokjes 2 - 3 minuten mee met de orzo. Meng in een kleine kom de yoghurt met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, peper en zout.Meng de helft van dit yoghurtmengsel in een grote kom met de orzo, de puntpaprika en de mais. Roer goed door. Meng de andere helft met de komkommer.

Serveren
4

Verdeel de orzo over de borden. Leg de plakjes kip erop.Serveer de komkommersalade erover.