HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Grieks recepten
Orzosalade met falafel en feta-yoghurtsaus

Orzosalade met falafel en feta-yoghurtsaus

met olijven, cherrytomaten en komkommer

Week zonder Vlees
Lees meer

.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

250 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

20 stuks

Leccino olijven

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gedroogde oregano

160 g

Falafel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3954 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de orzo toe en kook 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.Halveer de rode cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes.Snipper de rode ui en zet apart.Hak de olijven fijn.Meng de cherrytomaten, komkommer en olijven in een saladekom.

2

Prak de feta in een kom met een vork.Voeg de yoghurt, de gedroogde oregano, peper, zout en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe en meng goed.Pers de knoflook of snijd fijn en voeg toe. Meng goed, tot er een dikke saus ontstaat.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de falafel samen 2 - 3 minuten. of tot de falafel rondom bruin is.Meng in een saladekom 1 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 el zwarte balsamicoazijn , peper en zout tot een vinaigrette.Meng de olijven, rode cherrytomaten, komkommer en orzo door de vinaigrette in de saladekom.

4

Verdeel de orzosalade over de borden en voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.Serveer de falafel met de fetasaus.Breng op smaak met peper en zout.