Skip to main content
Oosterse gehaktballetjes met mangonoedels

Oosterse gehaktballetjes met mangonoedels

Geen spaghetti met gehaktballetjes in rode saus, maar noedels (lijkt op spaghetti) met licht voorgekruide gehaktballetjes in zoete saus! Een Aziatische versie van een Italiaans gerecht dus.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

⅓ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Mango

3 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

70 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)709 kcal
Energie (kJ)2966.5 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten83 g
Vezels5 g
Eiwitten40 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel

Instructies

Snijd de paksoi klein.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in repen en de paksoi klein. Houd de witte delen van de paksoi apart van de groene bladen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, 5 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal daarna de gehaktballen uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

3

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Voeg de paprika toe.
4

Zet de wok terug op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten in het bakvet van de gehaktballetjes. Voeg de paprika toe en leg de gehaktballetjes terug in de pan. Zet het vuur hoger en roerbak 3 minuten.

5

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten en giet daarna af.

6

Voeg de witte delen van de paksoi, de sojasaus en de honing toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten. Voeg de noedels, mango en groene bladeren van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders