Noedels met seitan en Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met seitan en Aziatische saus

Noedels met seitan en Aziatische saus

met courgette en gele paprika

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele paprika

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Seitangehakt

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)441 kcal
Energie (kJ)1844 kJ
Vetten17.4 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels3.9 g
Eiwitten10.8 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Wok
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd schuin in dunne halve plakken.
  • Snijd de paprika in reepjes.
Bakken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, courgette en paprika 6-8 minuten.
  • Voeg de vegetarische seitankruimels toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe en meng goed.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Noedels koken
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3- 4 minuten in de pan met deksel.
  • Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groente en seitankruimels goed met elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Tip: Seitan is een eiwit- en ijzerrijke vleesvervanger gemaakt van tarwe. Door het deeg uit te spoelen blijft alleen het tarwe-eiwit achter. Het is daarnaast ook nog eens calorie-arm. Lekker, ... zie ffact