Skip to main content
Noedels met pikant rundergehakt en zwarte-bonensaus
Noedels met pikant rundergehakt en zwarte-bonensaus

Noedels met pikant rundergehakt en zwarte-bonensaus

met paksoi, wortel en zoetzure radijs

4.1
(926)

Dit gerecht is gebaseerd op de wereldwijd bekende Dan Dan noedels, die oorspronkelijk werden verkocht door straatverkopers in de Chinese provincie Sichuan.

:
Extra groente
Caloriebewust
:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

30 minuten
30 minuten

100 gram

Rundergehakt

()

50 gram

Volkoren noedels

()

10 gram

Tahin

()

10 ml

Sojasaus

()

15 gram

Zwarte-bonenpasta

()

½ stuk(s)

Paksoi

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

¼ bosje(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Rode peper

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

¼ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)624 kcal
Energie (kJ)2612 kJ
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten53.6 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels7.3 g
Eiwitten39.6 g
Zout3.3 g

Kom
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan

Radijs zoetzuur maken
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels. Verwijder het blad van de radijs, snijd de radijs in dunne schijfjes en vervolgens in fijne reepjes. Meng in een kom de wittewijn- of rijstazijn met de suiker en leg de radijs erin. Breng op smaak met zout. Schep regelmatig om.

Voorbereiden
2

Snipper de ui. Rasp de wortel met een grove rasp. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de stelen en het blad van de paksoi klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortel 1 - 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de tahin, rode peper, zwarte-bonenpasta en sojasaus toe en laat 1 - 2 minuten indikken (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. 

Mengen
4

Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pot met deksel. Meng de gekookte noedels door het gehakt en de saus. Verwarm het geheel 1 minuut zodat de smaken goed intrekken.

Paksoi bakken
5

Verdeel de noedels over diepe kommen. Verhit in dezelfde sauteerpan 1/4 el zonnebloemolie per persoon en bak de paksoi 1/2 - 1 minuut.

Serveren
6

Garneer de noedels met de gebakken paksoi en de zoetzure radijs.

Weetje: De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.