Skip to main content
Romige tomaat-bonenstoof met rijst
Romige tomaat-bonenstoof met rijst

Romige tomaat-bonenstoof met rijst

met pesto, Grana Padano en courgette

Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Cashewnoten
Milk
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Paprikareepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ pak(ken)

Gemengde bonen

100 gram

Passata

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Milk Kan bevatten: Erdnüsse, Schalenfrüchte)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Egg, Milk)

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Zure room

(Bevat: Milk)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

25 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3438 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten84.4 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels12.4 g
Eiwitten26.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst en kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Halveer de courgette in de lengte. Kerf in elke courgettehelft een ruitpatroon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een pan met deksel op hoog vuur en bak de courgette 2 - 3 minuten op de gekerfde kant. 
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Draai de courgette om en bak, afgedekt, 7 - 8 minuten.

Tip: Snijd niet te diep in het vruchtvlees, zodat de schil heel blijft.

Stoof voorbereiden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de Siciliaanse kruiden, de knoflook en de paprikareepjes toe en bak 1 minuut.

Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Stoven
3
  • Voeg de passata, de bouillon, bonen, zwarte balsamicoazijn en de suiker toe en breng aan de kook. 
  • Laat de stoof, afgedekt, 4 - 5 minuten zachtjes reduceren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de zure room en de helft van de Grana Padano door de stoof. Breng opnieuw kort aan de kook.
Serveren
4
  • Verwijder vervolgens de pan van het vuur en breng de stoof op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de stoof over de rijst.
  • Leg de courgette op de stoof. 
  • Garneer met de pesto en de overige Grana Padano.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla