Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

2 porties | met rucolacress, limoen en feta

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei is perfect om jouw dag mee starten!

Labels:
Recept
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Woutkorn demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe, Gerst Kan bevatten Soja, Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Limoen

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie en koriander

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1032 kcal
Energie (kJ)4316 kJ
Vetten70.7 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten57.2 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels13.9 g
Eiwitten33.8 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Schuimspaan
Grote pan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette door de lengte en besmeer de snijkanten met de olijfolie. Leg de baguette op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kleine kom fijn. Pers de helft van limoen eroverheen.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.
3
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.


4
  • Verdeel de toast over de borden.
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf de toast in met een beetje knoflook (zie Tip).
  • Verdeel het avocadomengsel over de toast. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de toast met avocado.
  • Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie en koriander fijn. Verdeel de feta en verse kruiden over de toast.