Skip to main content
Premium Brunchbox | Pasen
Premium Brunchbox | Pasen

Premium Brunchbox | Pasen

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, vers appelsiensap, vleeswaren en broodhaantjes

Extra genieten met Pasen? Met deze premium versie van onze Brunchbox maak je niet alleen verse scones met clotted cream en bosbessenjam, maar ook flammkuchen met gerookte zalm. Je maakt de brunch compleet met luxe broodjes, vleeswaren, kaas, versgeperst appelsiensap, yoghurt-fruitbowls en broodhaantjes met paasboter.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Spelt
Gerst
Rogge
Ei
Lupine
Gluten
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd59 minuten
Oventijd39 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

120 gram

Koudgerookte zalm

20 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Rode ui

100 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

75 gram

Roomboter paashaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

400 gram

Speltbloem

(Bevat: Spelt Kan bevatten: Gluten)

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

165 ml

Biologische boeren karnemelk

200 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

60 gram

Bosbessenconfituur

(Kan bevatten: Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Citroen

2 el

Honing

1 pak(ken)

Rustieke pistolet

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Broodhaantje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Ei, Lupine, Gluten Kan bevatten: Gluten, Soja, Noten, Sesamzaad)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

175 gram

Chocolade paasfiguurtjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Hazelnoten Kan bevatten: Gluten, Ei, Soja, Noten)

160 gram

Brugse blomme - België

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

100 gram

Coburgerham

1 stuk(s)

Bonne Maman - Aardbei

250 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

60 gram

Suiker

70 gram

[Plantaardige] boter

1 tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)5107 kcal
Energie (kJ)21369 kJ
Vetten216.8 g
waarvan verzadigd123 g
Koolhydraten628.5 g
waarvan suikers327.1 g
Vezels40 g
Eiwitten124.5 g
Zout13.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Kom
Hoge kom
Garde
Kleine kom
Mixer
Mixer
Bakplaat met bakpapier
Serveerschaal

Instructies

Scones bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht) of 240 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40 g suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat je grove kruimels krijgt.
  • Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Scones bakken
2
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 16 minuten in de oven, of tot ze lichtbruin kleuren (zie Tip).
  • Laat de scones goed afkoelen.

Tip: Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

Room kloppen
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde (zie Tip).
  • Meng in de kleine kom de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream met slagroom en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe als je het te zuur vindt.

Flammkuchen bakken
4
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Beleg de flammkuchen met de rode ui en kappertjes.
  • Snijd de overige citroen in partjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Bak de flammkuchen samen met de pistoletjes in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven.
Yoghurtbowl maken
5
  • Pers het sap van de appelsienen uit.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Top met 50 g granola per persoon en besprenkel met honing.
  • Garneer met de verse bessen.
Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de paaschocolaatjes, aardbeienjam, roomboter, yoghurt, broodjes en het verse appelsiensap.
  • Leg de coburgerham en Brugse Blomme op een serveerschaal.
  • Snijd de flammkuchen in stukken. Beleg met de gerookte zalm, garneer met de verse kruiden en rucola. Serveer met de citroenpartjes, 
  • Serveer de scones op een schaal met de clotted cream en de bosbessenjam.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Pita met kipgyros, little gem en koolmix

Pita met kipgyros, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Kipfajita met paprika en rijst met een twist

Kipfajita met paprika en rijst met een twist

met witte kaas, limoen en mangochutney
Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

met gepofte kikkererwten, feta en geroosterde groenten
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

met rijst, zure room en verse peterselie
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui