Linguine met spekjes en romige blauwekaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met spekjes en romige blauwekaassaus

Linguine met spekjes en romige blauwekaassaus

met champignons en peer

Peren zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam! Ze zitten boordevol vezels, vitamine C, en kalium, wat goed is voor je spijsvertering, immuunsysteem en bloeddruk.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

50 gram

Spekreepjes

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Peer

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3139 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels7.6 g
Eiwitten30.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Kom

Instructies

Linguine koken
1

Kook water in een ruime pot voor de linguine. Kook de linguine 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet aan elkaar gaat plakken.

Spekjes bakken
2

Verhit een sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 6 - 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekreepjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Bakken
3

Voeg de champignons toe aan dezelfde sauteerpan en bak deze 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.

Saus maken
4

Voeg de culinaire room en blauwekaasblokjes toe aan de sauteerpan en roer goed door. Laat de saus 8 - 10 minuten reduceren. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekreepjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Rucola mengen
5

Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine erop. Verdeel de blauwekaassaus over de linguine.