Skip to main content
Volkoren spaghetti met pangasiusfilet
Volkoren spaghetti met pangasiusfilet

Volkoren spaghetti met pangasiusfilet

met venkel-tomatensaus en vers basilicum

3.7
(754)

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Gluten
Khorasan (tarwe)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten, Khorasan (tarwe), Tarwe Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2405 kJ
Energie (kcal)575 kcal
Vetten11.3 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten78.2 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels13.9 g
Eiwitten36.4 g
Zout1 g
Potassium105.9 mg
Calcium18.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de ui en puntpaprika in halve ringen. Snijd het basilicum fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Kook water in een pot met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Vis bakken
2
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de vis 3 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde sauteerpan opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de venkel, ui en puntpaprika toe en bak in 5 - 7 minuten gaar.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht per persoon. 
  • Voeg de passata toe, laat 4 - 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de venkel-tomatensaus en meng goed door (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de vis erbovenop.
  • Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon over de borden en snijd de citroen in partjes.
  • Garneer met het verse basilicum en de citroenpartjes.

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders