HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinguine Met Garnalen In Romige Saus
topBanner
Linguine met garnalen in romige saus

Linguine met garnalen in romige saus

met courgette, tomaat en frisse citroen

Lees meer

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustFamiliePopulairExtra groenteFamilie
Allergenen:TarweGlutenSchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Citroen

180 gram

Linguine

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)

160 gram

Scampi's

(BevatSchaaldieren)

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2828 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2828 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten28.0 g
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten76 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13.0 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7.62 g
Vezels7.62 g
Eiwitten26 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gedroogde rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is (zie Tip).

Tip: Houd de courgette goed in de gaten - de baktijd is sterk afhankelijk van hoe dik je de courgette snijdt en van de sterkte van je oven.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de vleestomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook ruim water in een pan met deksel en kook hierin de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 - 4 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Tip: Garnalen zijn supersnel gaar. Als je ze te lang bakt worden ze taai en hard. Houd de baktijd daarom goed in de gaten.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan en fruit de knoflook en rode ui 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de kookroom toe en meng (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wil je de saus graag wat vloeibaarder? Meng dan per persoon 1/2 tot 1 el kookvocht van de linguine door de saus.

5

Voeg de linguine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.

6

Verdeel de linguine over de borden en garneer met de overige courgette en garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?