Skip to main content
Steak met salade van courgettelinten
Steak met salade van courgettelinten

Steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille

4.4
(152)

Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2659 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten45.7 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels10.1 g
Eiwitten31.4 g
Zout1 g
Potassium457.7 mg
Calcium57 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Grote kom

Instructies

Aardappelen koken
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Was de aardappelen grondig en snijd in wedges. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten snijden
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Snipper de ui en snijd de dille fijn (zie Tip). Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort in een pan met een scheutje olijfolie, peper en zout.

Courgette kruiden
3

Meng in een kom 2/3 van de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn en de helft van de dille. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgettelinten toe en schep goed om. Bewaar apart tot serveren.

Snijden
4

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Snijd kort voor het serveren de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes.

Salade maken
5

Meng in een grote kom de ui met de mayonaise, de wittewijnazijn en de overige dille. Voeg de patatjes toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de veldsla en rucola op borden en leg de courgettelinten, aardappelsalade, tomaat en steak erbovenop. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders