Skip to main content
Pangasiusfilet met kruidige groene curry
Pangasiusfilet met kruidige groene curry

Pangasiusfilet met kruidige groene curry

met rijst, cashewnoten, verse kruiden en limoen

4.3
(340)

De groene currykruiden die je gebruikt om dit gerecht op smaak te brengen zitten vol geurige specerijen zoals gember, steranijs en citroengras - de perfecte mix van smaken voor een heerlijke groene curry!

Allergenen:
Cashewnoten
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 ml

Kokosmelk

75 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Groentemix met witte kool

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3287 kJ
Energie (kcal)786 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten82.1 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels9.1 g
Eiwitten32 g
Zout4.1 g
Potassium50 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst en kook de rijst 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op hoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bereid ondertussen de bouillon (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Vervang de bouillon dan met dezelfde hoeveelheid water.

Knoflook persen
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en gemberpuree 1 minuut. 
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 - 5 minuten verder.
  • Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten koken.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Strooi de gele currykruiden erover, zodat de vis rondom bedekt is.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is.  
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Proef de curry en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Verdeel de rijst over de borden. Schep de curry en de vis erbovenop.
  • Garneer met de verse kruiden en cashewstukjes. 
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders