Krieltjes met kipfilethaasjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjes met kipfilethaasjes

Krieltjes met kipfilethaasjes

met groene pesto, rode ui, paprika en mayonaise

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

20 gram

Pesto genovese

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)737 kcal
Energie (kJ)3082 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers6 g
Vezels9.2 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes of snijd in vieren. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.
Groenten bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprikareepjes en de kipfilethaasjes toe en bak in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.

Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Krieltjes afwerken
3
  • Snijd de botersla grof.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de botersla toe aan de saladekom en meng goed.
  • Meng als de krieltjes gaar zijn de pesto erdoor.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes en de salade over de borden.
  • Leg de gebakken paprika en de kipfilethaasjes ernaast.
  • Serveer met de mayonaise (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de mayonaise dan achterwege.