Kogelbiefstuk met piccalilly
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund. Dit noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit. Wist je dat de kogel samen met de haas het meest malse stukje vlees oplevert?

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische zure room

50 gram

Radicchio en romaine

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

25 gram

Piccalilly

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)534 kcal
Energie (kJ)2234 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten43.2 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels7.9 g
Eiwitten32 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Cuire les grenailles
1

Sortez le rumsteak du réfrigérateur.Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y cuire les grenailles précuites 5 à 6 minutes à couvert. Poursuivez la cuisson des grenailles 5 minutes sans couvercle. Salez et poivrez.

Tip: Biefstuk is een mager stuk vlees en bevat relatief weinig calorieën. Andere magere opties voor vleesliefhebbers zijn bijvoorbeeld kipfilet, varkenshaas, rundertartaar en Duitse biefstuk.

Couper
2

Coupez le concombre en rondelles.Taillez l'oignon rouge en fines demi-rondelles. Ciselez finement la ciboulette. Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne: 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1/2 cc de moutarde, 1 cc de vinaigre de vin blanc, du sel et du poivre. Incorporez la crème aigre et ajoutez le mélange de salades, le concombre, l'oignon rouge et la ciboulette. Mélangez bien le tout.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Laat ze dan weg uit de salade maar bak ze de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.

Cuire le rumsteck
3

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle.Épongez le rumsteak avec l'essuie-tout. Salez-le et poivrez-le généreusement. Dès que l'huile est très chaude, déposez délicatement le rumsteak dans la poêle. Faites-le cuire 1 à 3 minutes.Saupoudrez-le de poivre noir et laissez-le reposer au moins 3 minutes sous une feuille d'aluminium.

Tip: Houd je van een botersmaak? Voeg dan halverwege de baktijd van de biefstuk een klontje boter toe aan de koekenpan en bedruip de biefstuk geregeld met het bakvet.

Servir
4

Coupez le rumsteak à contre-fil en fines tranches.Servez la salade sur les assiettes, accompagnez-la des grenailles.Disposez les tranches de rumsteak sur la salade.Goûtez le piccalilli et disposez-en sur le rumsteak à votre goût. Assaisonnez éventuellement d'un filet d'huile d'olive vierge extra, de sel et de poivre.

Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 250 g groente bevat? Een van de groenten is rode ui - een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten.