Skip to main content
Klassieke bloemkool met gehaktballen
Klassieke bloemkool met gehaktballen

Klassieke bloemkool met gehaktballen

Met gekookte aardappelen en komkommer-dillesaus

3.5
(2,4K)

Bloemkool is in en je ziet de groente op allerlei manieren terugkomen: geroosterd, door curry's of bijvoorbeeld in de vorm van rijst. Vandaag eet je hem gekookt en ook dan is hij heerlijk. De gekruide gehaktballetjes met zelfgemaakte komkommer-dillesaus geven een twist aan dit klassieke aardappel-groente-vleesgerecht.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Bloemkool

250 gram

Vastkokende aardappelen

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Komkommer

1 el

Magere yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met oosterse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1.5 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels13 g
Eiwitten39 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan met deksel

Instructies

1
1

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Zorg dat de bloemkool net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 – 20 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en meng er ½ el roomboter per persoon door. Breng op smaak met peper en zout.

2.
2

Schil ondertussen de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3.
3

Snijd ondertussen de dille fijn. Rasp de komkommer met een grove rasp, voeg toe aan een vergiet of zeef en druk het vocht eruit met de achterkant van een lepel. Meng in een kom de komkommer met de dille, mosterd, wittewijnazijn en yoghurt. Breng de komkommer-dillesaus op smaak met peper en zout.

4.
4

Smelt de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

5.
5

Haal de gehaktballen uit de pan en voeg 1 – 2 el water per persoon toe aan de koekenpan. Kook het water in 2 – 3 minuten in tot een jus.

6.
6

Verdeel de bloemkool en de aardappelen over de borden. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de jus over de aardappelen en serveer met de komkommer-dillesaus en de gehaktballetjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra
Biefstuk met patatjes uit de oven

Biefstuk met patatjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Tofu bowl met satésaus en paksoi

Tofu bowl met satésaus en paksoi

met zoetzure komkommer en rijst
Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

met prei, bloemkool en rijst
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

met romige komkommer-appelsalade
Vegetarische tofu tikka masala

Vegetarische tofu tikka masala

met bloemkool en kurkuma-rijst
Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

met ovenfriet en frisse komkommersalade
Kalkoenbowl met Oosterse groenten

Kalkoenbowl met Oosterse groenten

met krieltjes, zoetzure komkommer en bulgogi-dressing
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

met verse peterselie
Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei
Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

met gefrituurde rode ui, augurk en een frisse salade
Double protein - Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Double protein - Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rode kool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel