
Balsamicoazijn heeft een vrij zure smaak. Houden jouw kids hier minder van? Voeg het dan alleen voor de ouders toe.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
200 g
Patate douce
200 g
Panais
100 g
Tomates cerises de 3 couleurs
1
Tomates prunes
4 leaves
Basilic frais
(Contient: Céleri)
3
Saucisse de poulet assaisonnée
1.5 cs
Huile d'olive
½ cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Vinaigre balsamique noir
à votre convenance
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en pastinaak en snijd in frietjes.

Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en meng met ⅔ van de olijfolie, peper en zout. Bak de frietjes 25 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de trio cherrytomaten doormidden, snijd de pruimtomaat klein en scheur de basilicum klein. Meng samen in een saladekom, besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.

Verhit 10 minuten voordat de frietjes klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 10 minuten op middelhoog vuur, afgedekt, gaar.
Verdeel de frietjes over de borden en serveer met de tomatensalade en kipworstjes.