Skip to main content
Kipsaté met zelfgemaakte pindasaus
Kipsaté met zelfgemaakte pindasaus

Kipsaté met zelfgemaakte pindasaus

Barbecue-recept: te bereiden op de barbecue, maar ook in de keuken

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. Saté is een van oorsprong Indonesisch gerecht dat bestaat uit stukjes geroosterd vlees op een houten spies. Vandaag maak je de spiesjes van kipfilet. Traditioneel wordt de saus gemaakt op basis van pinda, sambal of ketjap. Wij hebben in dit recept gekozen voor een zelfgemaakte pindasaus van pindakaas, kokosmelk en ketjap manis.

Allergenen:
Pinda's
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 ml

Kokosmelk

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's)

100 gram

Kipsatéblokjes

1 tl

Gemalen citroengras

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine suiker

2 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers31.3 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout6.4 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Saladekom
Pan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Pindasaus maken
1

Meng in een steelpan de kokosmelk met de pindakaas en 2 el ketjap per persoon. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat op laag vuur 20–25 minuten inkoken. Roer regelmatig door en verlaag het vuur wanneer de pindasaus te hard kookt.

Kipsaté marineren
2

Breng in een pan ruim water aan de kook voor de noedels. Meng ondertussen in een kom de kipfiletstukjes met per persoon 1 el zonnebloemolie en 1 tl gemalen citroengras. Breng op smaak met peper en zout. Kook de noedels in 3 – 4 minuten gaar, spoel daarna af met koud water en bewaar de noedels apart in een saladekom. Rijg daarna de kipfilet aan de satéstokjes.

Saté bakken
3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipsaté 4-5 minuten per kant, tot hij goudbruin en gaar is.

Dresssing maken
4

Pers in een kleine kom het sap van een kwart limoen per persoon. Snijd de overige limoen in partjes. Voeg per persoon 10 ml vissaus en 1 tl bruine basterdsuiker toe. Roer de dressing goed door, zodat de suiker oplost. Zet apart tot serveren. Hak de pinda's grof. Ris de munt- en basilicumblaadjes van de takjes en snijd samen met de koriander grof.

Salade maken
5

Schaaf de komkommer met een dunschiller in linten. Meng de komkommerlinten en de gesneden verse kruiden met de noedels in de saladekom. Voeg ook de groentemix toe en schep om. Voeg vlak voor serveren de dressing toe aan de noedelsalade en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de noedelsalade over de borden en leg de kipsaté erop. Schenk de pindasaus erover en garneer met de gehakte pinda's. Serveer met de limoenpartjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla