Kippendij in kokossaus met paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendij in kokossaus met paksoi

Kippendij in kokossaus met paksoi

Met champignons en pandanrijst

Door de kippendij met bot te stoven in een zelfgemaakte kokossaus gaart de kip heel gelijkmatig en wordt hij heerlijk zacht. Het stoven zorgt er ook voor dat alle smaken goed in het vlees trekken.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

1 gram

Kippendijfilet

75 ml

Kokosmelk

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Paksoi

½ tl

Vissaus

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2000 kJ
Energie (kcal)478 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers4 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Mes
Dunschiller
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Lepel
Bord

Instructies

Rijst koken
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Laat daarna 10 minuten, afgedekt, nagaren en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Kip stoven
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de gember en de knoflook 3 – 4 minuten. Leg de kippendij met bot erbij en bak in 6 – 8 minuten bruin. Voeg de champignons, peper en zout toe, bak nog 2 – 3 minuten en blus af met de kokosmelk. Dek de pan af en stoof nog 10 – 12 minuten. Keer de kip af en toe om.

Paksoi bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd de stelen en het blad klein en houd apart van elkaar. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en roerbak de stelen 2 minuten. Voeg het groene blad en 1/2 tl vissaus per persoon toe en bak nog 1 minuut.

Limoen toevoegen
5

Pers de limoen uit besprenkel de kip in kokosmelk vlak voor serveren met 1 tl sap per persoon. Serveer de rest van het limoensap aan tafel.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden, schep de paksoi ernaast en garneer met het sesamzaad. Schep de kip in kokossaus op de rijst.