Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

met courgette, broccolirijst en zoetzure komkommer

De rijst in dit gerecht bestaat voor meer dan de helft uit groente! Zo zit je al snel aan 400 gram per persoon. Meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

40 gram

Zilvervliesrijst

100 gram

Broccolirijst

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

5 ml

Vissaus

75 ml

Kokosmelk

0.16 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)231 kcal
Energie (kJ)967 kJ
Vetten19.9 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten10.6 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels0.8 g
Eiwitten2 g
Zout0 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervlies- en broccolirijst.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
  • Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of snijd fijn.

Tip: Hoe dunner je de komkommer snijdt, hoe beter hij de smaak van de dressing zal opnemen.

Rijst koken
2
  • Kook de zilvervliesrijst 15 - 20 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, gember en courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.

Tip: Zilvervliesrijst is een volkoren graanproduct en zit vol vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2. De broccolirijst voegt daar vitamine C, calcium en nog meer ijzer aan toe.

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker.
  • Voeg de komkommer toe en meng goed zodat de dressing kan intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk (zie Tip) toe.
  • Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat chilivlokken naar smaak toe.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.

Serveren
4
  • Verdeel de broccoli- en zilvervliesrijst over de borden en schep de kruidige kokossaus met kip erover.
  • Serveer de komkommersalade ernaast. 

Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.