De malse kipfilethaasjes combineren lekker met de knapperige salade van little gem, roseval aardappelen, rode ui en gele paprika. De dressing die je bij deze salade maakt, is scherp dankzij de mosterd en de grana padano. Erg lekker bij de kip!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Roseval aardappelen
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Mesclun
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Gele paprika
½ tl
Gedroogde oregano
100 gram
Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade
(Bevat: Selderij)
2 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een saladekom de grana padano met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, 2 el water per persoon, peper en zout tot een dressing.
Snijd de little gem klein en de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de paprika klein. Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de saladekom.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika, oregano en overige rode ui 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.
Snijd eventueel grotere kipfilethaasjes in gelijke grootte. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilethaasjes 8 - 10 minuten rondom.
Voeg de aardappelen toe aan de saladekom, schep de salade goed om en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en leg daarover de kipfilethaasjes.