Bulgur is een onmisbaar ingrediënten in de Turkse en Arabische keuken. Ook in India stat bulgur vaak op het menu. Bulgur is een graansoort en wordt meestal van durum gemaakt. Bulgur wordt ook wel burghul of boergoel genoemd en heeft een notige smaak. Ideaal om toe te voegen aan een Midden-Oosters recept dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Volkoren bulgur
½
Sjalot
½
Courgette
1
Pruimtomaat
110 gram
Kipfilethaasjes
40 gram
Gemengde sla
175 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes en snijd de tomaat klein.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes 8 – 10 minuten op middelhoog vuur bruin en gaar.
Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en roerbak 6 - 8 minuten.
Scheur ondertussen de radicchiomelange boven een saladekom klein. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe aan de salade.
Voeg bulgur en tomaat toe aan de wok of hapjespan met groenten en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur over de borden en serveer met de kipfilethaasjes en salade. Besprenkel de bulgur met het bakvocht van de kipfilethaasjes.