HelloFresh
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

Met gebakken aardappelen en broccoli

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.6 / 4van de 625 beoordelingen
Lees meer

.

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

125 g

Kastanjechampignons

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

2 takje

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Kipfilet

250 g

Broccoli

150 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

3 el

Olijfolie

400 ml

Groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd27.7 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Voorbereiden en kip bakken
Voorbereiden en kip bakken
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Champignons bakken
Champignons bakken
3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.

Broccoli stoven
Broccoli stoven
4

Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 - 12 minuten stoven. Giet daarna af, indien nodig.

Mosterdsaus maken
Mosterdsaus maken
5

Blus de kastanjechampignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, witte wijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.