Skip to main content
Kipfilet in hollandaisesaus
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes

4.5
(812)

Hollandaisesaus is een rijke saus op basis van boter die waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in Frankrijk. De naam verwijst naar de Nederlanders omdat dde saus voor het eerst populair werd in de Franse keuken na een diplomatiek verbond met Nederland!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Mini-romatomaten

150 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2882 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten43.1 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels12.4 g
Eiwitten38.9 g
Zout1.2 g
Potassium718 mg
Calcium112 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Diep bord
Koekenpan met deksel
Steelpan

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. 
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg de haricots verts en een snuif zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water. 
  • Verdeel de haricots verts en mini-romatomaten over een ovenschaal en breng op smaak met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl tijm, peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven.
Krieltjes bakken
2
  • Marineer de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
Saus verhitten
3
  • Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Leg de haricots verts en tomaten erbij.
  • Snijd de kipfilet in sneetjes en leg naast de groenten.
  • Serveer met de hollandaisesaus.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders