Kip piri-piri met verse mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip piri-piri met verse mais

Kip piri-piri met verse mais

met zoete-aardappelpuree en yoghurtsaus

De piri-piri is een pepersoort die oorspronkelijk uit Amerika komt en door de Portugezen naar Afrika is gebracht. Daar werd het onderdeel van een kruidenmix die de meeste Portugalliefhebbers niet onbekend in de oren zal klinken. Wist je trouwens dat de heetheid van pepers wordt gemeten met behulp van de Scovilleschaal? Hierop krijgt een paprika 0 punten, terwijl de piri-piri 50.000 tot 100.000 punten scoort. Maar maak je geen zorgen, in dit gerecht is hij lekker pittig, maar niet té heet.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Kippendij met bot

1 tl

Piri-pirikruiden

½ stuk(s)

Rode paprika

2.5 stuk(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 stuk(s)

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers30.8 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Aardappelstamper
Kleine kom

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel, een voor de maiskolf en een voor de zoete aardappel. Weeg de zoete aardappel af, schil en snijd in kleine stukken. Kook in 15 – 20 minuten gaar.

Mais koken
2

Marineer ondertussen in een kom de kippendij met per persoon 1 el olijfolie en 1 tl piri-piri-kruiden. Bak de kippendij met marinade in 4 – 5 minuten goudbruin in een hapjespan op hoog vuur. Bewaar de hapjespan – inclusief bakvocht – voor later. Leg de kippendij in een ovenschaal en bak nog 20 – 25 minuten in de oven.

Kip marineren
3

Haal de bladeren van de maiskolf en was hem grondig. Kook de maiskolf 15 – 20 minuten, afgedekt, in de andere pan met deksel. Snijd ondertussen de paprika in reepjes.

Kip en paprika bakken
4

Bak de paprikareepjes 8 – 10 minuten in de hapjespan met bakvocht van de kip op middelhoog vuur. Voeg eventueel extra olie toe als er niet meer genoeg vet in de pan zit.

Mengen
5

Snijd de koriander inclusief de takjes fijn en meng deze in een kleine kom met de yoghurt. Breng het yoghurtsausje op smaak met peper en zout. Giet de zoete aardappel af en stamp tot een puree met een aardappelstamper. Voeg 1 tl roomboter en een scheutje melk per persoon toe om het geheel smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zoete–aardappelpuree, kippendij en paprika over de borden. Leg op ieder bord een maiskolf, besmeer hem met 1 tl roomboter per persoon en bestrooi met zout. Serveer het yoghurtsausje erbij.