Skip to main content
Pastabowl met garnalen en tomatensaus
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het is de perfecte basis voor pasta- of pizzasauzen.

Labels:
Légumes +
Famille
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

⅗ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3164 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten26.4 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten90.2 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels9.4 g
Eiwitten34.7 g
Zout2.1 g
Potassium220 mg
Calcium33 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Halveer de courgette en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier, maar houd ze apart van elkaar. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de helft van de oregano. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster 15 - 20 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn.
Pasta koken
2
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet de pasta af en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de panko met de overige oregano 3 - 4 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Voeg toe aan een kleine kom en bewaar apart.
Garnalen bakken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Verhit in dezelfde pan de passata, Siciliaanse kruidenmix, zwarte balsamicoazijn, suiker en de overige knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed door. Voeg wat kookvocht toe als de pastasaus te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het basilicum grof.
  • Verdeel de pasta over kommen of diepe borden.
  • Serveer alle toppings apart op tafel: de courgette, puntpaprika, garnalen, panko, mozzarella en het basilicum. Laat iedereen de eigen pastabowl naar smaak maken.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla