Harissakabeljauw met yoghurt-knoflooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissakabeljauw met yoghurt-knoflooksaus

Harissakabeljauw met yoghurt-knoflooksaus

met rijst, geglaceerde wortel en verse kruiden

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt met hengel en lijn? Minimale bijvangst gegarandeerd!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Harissa

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

30 ml

Water

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2521 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten15.9 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten27.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan
•Keukenpapier
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat uitstomen.
  • Snijd de wortel in dunne staafjes van 5 cm lang.
  • Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Een deel van de knoflook wordt rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak dan alle knoflook mee in de volgende stap.

Wortel bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg het water toe. Bak de wortel en de helft van de knoflook, afgedekt, 7 - 10 minuten (zie Tip).
  • Haal het deksel van de pan, roer de Midden-Oosterse kruiden en de honing erdoor en bak nog 1 minuut.

Tip: De wortels zijn nu al dente. Bak ze 3 - 5 minuten langer als je ze zachter wilt hebben.

Vis bakken
3
  • Verhit de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier. Bak de vis 2 - 3 minuten, draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes en snijd de verse kruiden fijn.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook, de helft van de verse kruiden en limoensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Serveer de wortel en de vis erbovenop en besprenkel met de harissa. 
  • Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met yoghurtsaus en 1 limoenpartje per persoon.