Gepofte aardappelen met tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepofte aardappelen met tomatensaus

Gepofte aardappelen met tomatensaus

Met kastanjechampignons en belegen kaas

Door de aardappels te poffen worden ze heerlijk zacht en smeuïg. Met de zoete tomatensaus, zure room en pittige bieslookboter combineer je allerlei verschillende smaken waardoor elke hap een verrassing is.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Kastanjechampignons

125 gram

Rode cherrytomaten

5 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Passata

25 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3163 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan

Instructies

1

Haal de roomboter uit de koelkast en zet op een warme plek in de keuken. Verwarm de oven voor op 220 graden en was de aardappelen grondig. Halveer kleine aardappelen in de lengte en snijd grote aardappelen in kwarten. Leg de aardappelen op een vel aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout.

tomaat
2

Vouw het aluminiumfolie dicht en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in dikke plakken en halveer de rode cherrytomaten. Snijd de verse bieslook en de verse bladpeterselie fijn.

bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de sjalot 4 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de kastanjechampignons, peper en zout toe en roerbak 4 minuten. Bak in de laatste minuut de knoflook mee. Schenk vervolgens de zwarte balsamicoazijn in de pan en verhit tot het vocht is verdampt.

bakken
4

Voeg de cherrytomaten toe en roerbak nog 2 – 3 minuten. Schenk de tomatenpassata en 11/2 el water persoon in de pan, zet het vuur middellaag en voeg de honing toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de saus en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

koken
5

Meng ondertussen in een kom de roomboter met de bieslook en de helft van de geraspte belegen geitenkaas. Maak de pakketjes gepofte aardappel voorzichtig open (let op, er komt hete stoom uit!) en verdeel het botermengsel over de aardappelen.

serveren
6

Verdeel de pakketjes gepofte aardappel over de borden. Schep de tomatensaus erop en bestrooi met de peterselie en de overige geitenkaas. Garneer met de zure room.