Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Pangasiusfilet
70 gram
Basmatirijst
5 gram
Gemberpuree
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Wortel
10 gram
Panko paneermeel
Sojasaus
½ zakje(s)
Furikake
1.5 tl
Paprikapoeder
180 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Bloem
1 el
Olijfolie
30 ml
Water
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in parten, de paprika in reepjes en wortel in dunne schijfjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet apart.
Bak de groenten 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dep de vis met keukenpapier droog. Pak 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan het eerste bord. Meng in het tweede bord per persoon: 1 el bloem met 2 el koud water tot een glad beslag. Meng in een derde diep bord de panko met peper en zout naar smaak. Haal de vis eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de vis vervolgens door het beslag van bloem en water en tot slot door de panko. Leg de gepaneerde vis op een bord.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vis toe en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis goudbruin is.