Gebakken mihoen met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken mihoen met kippendijreepjes

Gebakken mihoen met kippendijreepjes

met Oosterse groenten en kroepoek

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix vast voor je gesneden hebben!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

75 gram

Rijstnoedels

½ zakje(s)

Balinese wokpasta

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Vegetarische kroepoek

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)720 kcal
Energie (kJ)3013 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers12 g
Vezels6.1 g
Eiwitten24 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Grote kom
Vergiet

Instructies

Bakken
1
  • Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de Oosterse groentemix en knoflook toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik een waterkoker.

Mihoen wellen
2
  • Leg ondertussen de mihoen in een grote kom en giet het gekookte water erop tot de mihoen ruim onder water staat.
  • Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet.
  • Roer goed door en laat de mihoen minimaal 5 minuten uitstomen.
Mihoen bakken
3
  • Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten (zie Tip 1).
  • Voeg de sojasaus en woksaus met gember toe en roer goed door (zie Tip 2).
  • Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur.
  • Breng op smaak met peper.

Tip: 1. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje. 2. Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal toe naar eigen smaak.

Serveren
4
  • Verdeel de gebakken mihoen over de borden.
  • Garneer met de gomasio.
  • Serveer met de kroepoek.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat 200 gram groente per portie!