Garnalen met noedels en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen met noedels en sperziebonen

Garnalen met noedels en sperziebonen

Met radijs, citroengras en sojasaus

Citroengras wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het niet rauw eten, maar kookt of stooft het in zijn geheel mee zodat het smaak geeft aan het gerecht. De pikante rode peper zorgt voor wat pit. Door de sperziebonen kort te koken blijven ze lekker knapperig.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Schaaldieren
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Rode peper

5 stuk(s)

Radijs

1 stuk(s)

Gemalen citroengras

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2113 kJ
Energie (kcal)505 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de radijsjes in kwarten en snijd het radijsblad klein.

kneuzen
2

Kneus het citroengras door de stengel op 3 plaatsen te breken of geef er een paar ferme tikken op met de achterkant van een koksmes.

sperziebonen
3

Kook de sperziebonen met het gekneusde citroengras, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Voeg vervolgens de noedels toe en kook nog 3 minuten. Giet daarna af en verwijder het citroengras. Het is niet erg wanneer de groenten en noedels afkoelen, deze meng je later met de garnalen.

bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de radijs toe en bak 4 – 5 minuten. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Voeg de garnalen en de sojasaus toe aan de radijs en bak nog 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

roeren
5

Voeg het radijsblad, de noedels en de sperziebonen toe aan de wok of hapjespan, verhit nog 2 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden.