Krokante heekfilet met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante heekfilet met broccoli

Krokante heekfilet met broccoli

met aardappelen en dille-mayonaise

Een AVG'tje, maar dan anders: in dit recept staat de V namelijk voor vis, in plaats van vlees. Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. Je geeft hem een krokant jasje doordat je de vis paneert in cornflakes. Zo krijg je een luxe, zelfgemaakte uitvoering van de visstick. Laat je ons weten of het recept bij jullie in de smaak viel?

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Amandelnoten
Vis
Gluten
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Broccoli

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Gepaneerde heekfilet

(Bevat Vis, Gluten)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3353 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels12 g
Eiwitten31 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Koken
1

• Breng in 2 pannen met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. • Was de aardappelen en snijd in vieren. Snijd grotere aardappels in zessen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Voeg de aardappelen toe aan een van de pannen en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.

Smaakmakers snijden
2

• Verhit een koekenpan, zonder bakvet, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de dille fijn. • Snipper de sjalot.

Gepaneerde heek bakken
3

• Kook de broccoli 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. • Verhit 1/2 el roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde heekfilet 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 3 – 5 minuten. • Meng de helft van de dille met de mayonaise. • Meng de broccoli met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Roer 1/2 el roomboter per persoon door de aardappelen en meng met de sjalot en overige dille. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de aardappelen over de borden, leg de broccoli ernaast en garneer met het amandelschaafsel. Schep de heekfilet ernaast en serveer met de dillemayonaise.