Skip to main content
Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus
Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Avec du quinoa jaune et du houmous aux brocolis

Dit is een kleurrijke maaltijd met witte, gele, groene en rode ingredienten. De combinatie van quinoa, zachte koolvisfilet, frisse cherrytomaten en broccoli werkt goed. Je serveert dit met wat frisse limoen, die je over de quinoa, koolvisfilet en zelfgemaakte broccoli-hummus verdeelt.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

65 gram

Rode cherrytomaten

175 gram

Champignons

1 cm

Verse kurkuma

¼ stuk(s)

Limoen

30 gram

Kikkererwten

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 leaves

Verse munt

2 bosje(s)

Verse koriander

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

60 gram

Quinoa

10 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2284 kJ
Energie (kcal)546 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten5 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels13 g
Eiwitten34 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Rasp
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de bouillon voor de quinoa en kook 500 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel voor de broccoli.

Groente snijden
2

Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in blokjes. Rasp de kurkuma met een fijne rasp (zie tip). Boen of was de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

Koolvisfilet bereiden
3

Verdeel de koolvisfilet en cherrytomaten over een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de koolvisfilet 12 – 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de broccoli, afgedekt 8 - 10 minuten in de pan met deksel.

Quinoa bereiden
4

Meng de kurkuma en quinoa in een andere pan met deksel en bak al roerend 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Roer daarna de korrels met een vork los en houd afgedekt warm.

Broccoli hummus maken
5

Meng in een hoge kom of blender de kikkererwten met 2 el limoensap per persoon en de knoflook. Voeg de helft van de gekookte broccoli toe en pureer met een staafmixer of blender tot hummus. Breng op smaak met peper en zout, limoenrasp en extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Meng de quinoa met de overige broccoli en verse kruiden, verdeel over de borden en garneer met de koolvis en cherrytomaten. Serveer met de broccoli-hummus en eventueel met de geschaafde amandelen (zie tip!).

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes