Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en lente-ui

Sojabonen, oorspronkelijk uit China, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!

Labels:
Eet mij eerst
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Lente-ui

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

¼ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten93.4 g
waarvan suikers25.5 g
Vezels11.3 g
Eiwitten17.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje boter in een pot op laag vuur en bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst toe en giet de bouillon erbij. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Haal de pot van het vuur en laat 5 minuten uitstomen. Giet eventueel af en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Halveer de aubergine in de lengte en snijd elke helft in 4 lange partjes.
  • Snijd een deel van het groene gedeelte van de lente-ui fijn en bewaar apart om later als garnering te gebruiken.
  • Snijd de overige lente-ui in stukjes van 4 cm lang.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op hoog vuur. Bak de aubergine en de lente-ui 3 - 4 minuten en schep regelmatig om.
Salade maken
3
  • Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Stoom, afgedekt, 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes en snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de honing met de mayonaise en de helft van de wittewijnazijn.
  • Voeg de komkommer, de sojabonen en de helft van de koriander toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Blus de aubergine af met de overige wittewijnazijn en voeg de hoisinsaus en de zoete Aziatische saus toe. Bak nog 1 minuut.
  • Serveer de rijst in kommen en verdeel de aubergine en de salade eroverheen.
  • Garneer de salade met de gomasio.
  • Garneer de aubergine met de achtergehouden lente-ui, de pinda's en de overige koriander.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uiensaus

Steak met zoete uiensaus

met patatjes en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde patatjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pikante rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met kerstomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Rijst met garnalen en kippendij à la paella

Rijst met garnalen en kippendij à la paella

met chorizo, citroen en sperziebonen