Oosterse biefstukreepjes met zilvervliesrijst
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Oosterse biefstukreepjes met zilvervliesrijst

Oosterse biefstukreepjes met zilvervliesrijst

met spitskool in zoete Aziatische saus

FLAG: Herken je dit recept? Deze keer serveer je er zilvervliesrijst en spitskool bij. Dat geeft een extra bite en maakt van deze maaltijd een goede bron van vezels en calcium.

Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biefstukpuntjes

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

85 gram

Zilvervliesrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

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Voedingswaarden

Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2960 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers13 g
Vezels4.9 g
Eiwitten38 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Faire mariner la viande
1

Portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole pour le riz.Émincez ou râpez le gingembre et l'ail.Coupez les émincés de bœuf en lanières de taille égale pour qu'ils cuisent uniformément. Dans le bol, mélangez l'huile d'olive, le sucre, la sauce soja, le gingembre, la moitié de l'ail ainsi que la viande et laissez-les s'imprégner des saveurs.

Tip: Om de smaken van de marinade nog intenser in het vlees te laten trekken, kun je dit langer laten staan of eerder voorbereiden.

Couper
2

Ajoutez le riz à la casserole, portez à nouveau à ébullition et faites-le cuire 12 à 15 minutes. Égouttez-le et laissez évaporer.Épépinez et émincez le piment rouge.Coupez les champignons blonds en quartiers.

Cuire
3

Faites chauffer la moitié de l'huile de tournesol à feu moyen-vif dans le wok ou la sauteuse et cuire les champignons blonds et le piment rouge 4 à 6 minutes. Salez et poivrez. Ajoutez le reste d'ail et le chou pointu et faites cuire 5 à 8 minutes à couvert. Ajoutez la sauce asiatique douce et faites chauffer brièvement sans couvercle. Ajoutez le reste d'huile de tournesol dans la poêle à feu moyen-vif et cuire les émincés de bœuf avec la marinade 2 à 4 minutes.

Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Voeg dan wat minder van de rode peper toe.

Servir
4

Ajoutez les émincés de bœuf, marinade compris, au wok ou à la sauteuse avec les champignons blonds et le chou pointu. Mélangez. Servez le riz dans les bols, servez le bœuf avec les champignons blonds et le chou pointu sur le riz.