HelloFresh
topBanner
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en Italiaanse kaas

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Gemarineerde kipfiletreepjes

1 stuks

Knoflookteen

150 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 g

Penne

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Egg, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

400 g

Broccoli

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Kippenbouillon

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3736 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels9 g
Eiwitten46 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten.

2

Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 15 - 17 minuten op laag vuur, of totdat de penne gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

3

Voeg in de laatste 8 - 10 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.

4

Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.