Eenpanspasta kip Alfredo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en Italiaanse kaas

De Italiaanse Alfredo di Lelio bedacht dit gerecht begin vorige eeuw en serveerde het vol trots in zijn restaurant in Rome. Zijn gasten, vooral Amerikaanse toeristen, kwamen speciaal voor dit recept naar zijn restaurant. En dat begrijpen wij wel - deze pasta is romig, kazig en staat zó op tafel. In plaats van de linguine die Alfredo gebruikte, hebben we gekozen voor penne. De buisjes vullen zich met de saus, zo is elke hap een perfecte combinatie van alle smaken.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Penne

180 gram

Broccoli

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1422 kJ
Energie (kcal)340 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten5.4 g
waarvan suikers2.7 g
Vezels10.3 g
Eiwitten7.5 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipfiletstukjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. 
Saus maken
2
  • Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 15 - 17 minuten op laag vuur, of totdat de penne gaar is. Roer af en toe door. 
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij hierop? Gebruik dan 70 g penne per persoon en 50 ml slagroom. De overige penne kun je gebruiken in een pastasalade voor lunch en de slagroom in een soep.

Mengen
3
  • Voeg in de laatste 8 - 10 minuten de broccoli toe en roer door. 
  • Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.