Skip to main content
Parelcouscous met champignons
Parelcouscous met champignons

Parelcouscous met champignons

À la roquette et aux noix

4.2
(4,1K)

De gruyèrekaas die je aan de parelcouscous toevoegt, maakt het gerecht vol en romig. De champignons combineren goed met de walnoten en de rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het gerecht nodig heeft. Echt comfortfood als je het ons vraagt.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignons

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2799 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon.

Couscous koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

Bakken
4

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel de parelcouscous over de rucola en garneer met de overige gruyère en walnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders