
De gruyèrekaas die je aan de parelcouscous toevoegt, maakt het gerecht vol en romig. De champignons combineren goed met de walnoten en de rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het gerecht nodig heeft. Echt comfortfood als je het ons vraagt.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
85 gram
Parelcouscous
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Champignons
25 gram
Geraspte gruyère
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola
(Kan bevatten: Selderij)
15 gram
Walnoten
(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
175 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout

Bereid de bouillon.

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel de parelcouscous over de rucola en garneer met de overige gruyère en walnoten.