Je maakt vandaag crispy sesam bloemkoolstukjes door bloemkool in sesammayonaise te dippen en vervolgens een korstje van panko te geven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
5 ml
Sesamolie
(Bevat: Sesamzaad)
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Tarwe)
75 gram
Basmatirijst
50 gram
Witte kool en wortel
½ bosje(s)
Lente-ui
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)
150 gram
Bloemkool
1 tl
Bruine basterdsuiker
1 tl
Suiker
¾ el
Olijfolie
180 ml
Zoutarme groentebouillon
¾ el
Wittewijnazijn
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
[Zoutarme] sojasaus
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de sesamolie, sojasaus en bruine suiker. Schep 1/3 van het mengsel in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko met een snuifje zout en een klein scheutje olijfolie.
Snijd de bloemkool in roosjes. Wentel de bloemkoolroosjes eerst door de sesammayonaise en vervolgens door de panko. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende ruimte op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.
Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Verhit een scheutje olijfolie in een pot op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui, de gember en rode peper toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en bouillon toe. Verlaag het vuur en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Meng de koolmix erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren en schep af en toe om. Meng net voor serveren de rauwkost door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de rijst. Serveer de zoet-pikante chilisaus en de overige sesammayonaise erbij. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de pinda's.