Je vult de knapperige taco's met een smaakvolle Mexicaanse chili sin carne. Het resultaat is een lekkere én gezonde maaltijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ blik(ken)
Linzen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes
70 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Rode ui
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
50 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Paprika
5 gram
Verse koriander
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
¼ el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Suiker
Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 250 ml bouillon met 1/2 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een lunchsoepje de volgende dag.
Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.
Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!